Main air kat taman desa………

Plan awal nak balik kampung, mak aku telefon suruh balik ambil air penerang hati untuk alia yang akan ambil UPSR tak lama lagi, tapi tak jadi balik, ada masalah berkaitan bibik mertua aku yang tak mau lagi keje, baru 5 bulan keje dah nak balik indon,  bila tak jadi balik kampung aku bercadang nak ke desa water park, pada mulanya dah ajak adik ipar dan biras aku di Shah Alam, masalah dia orang tak ada transport, suruh my hubby jemput di shah alam, susah jugakan..suruh dia orang datang ke rumah aku ni jer naik komuter then kita orang akan ke desa water park dengan 2 biji kereta, kereta aku dan kereta suami aku tapi dia orang kata naik komuter  orang ramai, susah tambah pulak ada anak kecik.  hemmmm biarlah..apa nak buat.

Then pagi ahad, aku dah rasa macam tak best nak pergi, kalau pergi ramai2 lagi best, lagi enjoy..tapi anak2 aku dah tarik muka 14..so nak tak nak..bersiap2 juga untuk pergi sana, bawak bekal meehon yang aku buat sarapan untuk pagi tadi..pukul 12 kita orang bergerak ke sana, tak sampai pun 10 minit dah sampai pun ke desa water park, bayaran masuk rm20 untuk dewasa dan rm16 untuk kanak2, izzmi free jer..ini kali ke dua dah kita orang datang ke sini, kali pertama masa izzmi tak ada lagi..

Wahh..izzmi sungguh teruja dengan air, walaupun time tu waktu tidor dia, tapi tak mengantuk lansung, aku dan anak2 aku sapu sun block kat muka takut hitam, walaupun sejak azali lagi dah hitam ha..ha…tapi tetap takut hitam..lainlah izzmi ngan ayah dia yang berkulit putih tue,

ok jom layan gambar masa di taman desa ..gambar aku tak ada sebab aku low profile lagipun aku takut hitam…

welcome to theme water park..

welcome to theme water park..

izzmi takut buaya

izzmi takut buaya

wah happy sakan..

wah happy sakan..

DESA4

Balik pukul 4 lebih, izzmi terus pengsan dalam keta tidur sampai pukul 7 malam, aku pulak kelaparan kerana makanan dalam tue tak sedap. mee hoon yang aku bawak telah di tahan oleh security kat pintu masak,  NO OUTSIDE FOOD, cehh..bawak meehon bodoh pun tak boleh ke?? my hubby kata sepatutnya meehon tue kena letak dalam beg pakaian, baru dia tak cekk, tengok kat dalam tue ramai pun orang bawak bekal, agaknya sembunyi kat dalam beg bajulah tue,anak aku alia alissa bengang sebab aku takut nak naik gelongsor air yang macam roller coaster tue, mati terkujat aku kat dalam tue kang, dahlah licin, bengkang bengkok panjang pulak tue…sorilah…itu bukan untuk fun lagi, untuk cari penyakit adalah..

Advertisements

6 thoughts on “Main air kat taman desa………

  1. zairol79 says:

    apa ni takut naik body slide tu… chek kat melaka yg pakai pelampung, yg body slide sampai kat bawah 10 saat je semua try.. mula-mula memang takut, tapi dah cuba sekali nak lagi… hilang semua tensen… yg high speed slide je tak naik straight sampai bawah dlm 6 saat.. tertinggal jantung kat atas…

  2. esoneniey says:

    bila la dpt jumpa si comei izzmi nie kak…

  3. Anonymous says:

    mana anak tiri???

  4. mamaizzmi says:

    kimi ke? oh dia tak ada..duduk jauh, kalau dia dekat boleh jugak ajak dia ramai2 lagi best, nantilah plan cuti panjang nanti boleh ajak semua pergi ke taman tema air terbaru kat gambang kuantan.

  5. Anonymous says:

    cem beesstt,jerrw…………………..luas ke x ah tempt dye………mcam dkt wet world shah alam jerrww…………..

  6. mamaizzmi says:

    best juga, plus murah sikit compare dgn water park yg lain

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s