Bercuti kat Kampung Mama

Sebenarnya dari malam tadi aku nak update blog tapi tak sempat, gambar2 pun tak upload lagi, so hari ni sebaik saja balik dari meeting yang mengambil masa 6 jam tue..aku pun on laptop..he..he. dah ada wifi kat umah senang sikit, sambil2 baring pun leh update blog.

Aku balik kampung hari khamis lepas, kami 4 beranak jer balik, ikut adik aku.., pada awalnya rasa best jer maklumlah balik kampung sendiri tapi..yang jd tak best izzmi kuat meragam, asyik nangis jer.., nangis nak berdukung dan pegang kaki aku, mak aku kata..mungkin dia teringat kat rumah Kl, lagipun abah dia tak ada..tue yang dia rasa macam tak complete kot..aku pun macam2 buat nak pujuk dia..bawak pergi  tengok ayam lah.., ajar baling cicak kat dinding..lah, ajar main hujan he..he…nasib baik tak demam, tapi mak aku kata hujan kat kampung tak pa, tak banyak asid, aku pun tumpang sekaki gak..main hujan.

Izzmi ni..bukan semua orang dia boleh get along, yang dia mau dengan paksu dan tok wan dia, cuma tok wan jer yang tak boleh nak dukung dia..(tangan ayah aku tak leh gerak sebab stroke) yang lain kirim salam lah, tambah lagi kalau perempuan lagi dia tak nakkk….

Buah apa ni!!!!

Buah apa ni!!!!

 

lepak2 sambil tengok Tv dengan tok wan

lepak2 sambil tengok Tv dengan tok wan

 

Mengaji iqra dengan tok (sebenarnya ngacau jer tue)

Mengaji iqra dengan tok (sebenarnya ngacau jer tue)

muka..masam betull!!!

muka..masam betull!!!

Muka izzmi kat sana asyik muncung jer..tensen aku, tapi oklah balik kali ni sempat juga aku pergi berjalan2 umah kakak aku, pergi tengok rumah baru kak yam, dan balik  singgah karak rumah kaka na, lama dah tak jumpa dia.

Advertisements