Berlabuhnya tirai 2008

Tirai 2008 akan berlabuh…,maka usia izzmi akan menginjak ke 2 tahun, macam dah besar anak mama..izzmi  kena belajar untuk  tak pakai pampers lagi, kena tunggu dia pandai cakap, setakat ni bila dah po po baru bagitau, maa…sambil tunjuk pampers maknanya suruh cuci lah tue, lagi satu adik ni kena belajar bercerai susu badan, nabi pun galakkan anak2 menyusu badan sampai 2 tahun saja, so adik..bila dah dekat2  dua tahun kena belajar untuk minum susu formula sajalah no more breast feeding…, tapi bab minum susu formula pun adik juara jugak, sebulan 6,7 kotak habis, geleng kepala abah…makanan solid tak nak, susu jer yang dia tau, yang paling aku worried dia dah pandai makan junk food, sweets, ni kakak2 dia lah ajar ni, dah lah nak gosok gigi bukan main susah, macam kena hysteria kalau aku gosok gigi izzmi…

Apa yang manisnya tahun 2008, selain izzmi membesar di depan mata, step by step, sambut birthday yang pertama, mengorak langkah pertama  di kala umur 1 tahun 3 bulan, sepupu2 dia yang jauh lebih muda dah berjalan dulu…tapi anak mama slow and steady kan….Cuma  sampai sekarang izzmi air liur tak berhenti keluar, hemm…gigi dia ni tumbuh dengan pesat non stop, lepas satu, satu naik, banyak kalsium kot dalam badan, aku rasa sebulan 2 lagi, gigi susu dia complete, itu yang aku berusaha untuk gosok gigi dia selalu, orang kata kalau cepat tumbuh cepat rosak…

Apa harapan mama…pada anak mama ni!!!!. Mama harap adik sentiasa sihat, membesar dengan sempurna, tak banyak ragam, jadi anak yang baik. Mama tak mau adik dilaburkan dengan kebendaan sgt..maklumlah adik anak bongsu, abah dan mama sekarang berada dalam konsisi yang stabil dari segi kewangan, so adik Nampak mewah, itu yang mama risaukan. Mama harap selepas ini adik tak dimewahkan sangat, biar sederhana..sementara adik masih jadi rebung, ni kalau dah jadi buluh susah nak lentur nanti

Advertisements

One thought on “Berlabuhnya tirai 2008

  1. hezuin says:

    mm..betul tu kak.kalau dari kecil tak penah bersusah,nanti bila besar susah nak berdikari…mcm sayalah..hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s