Trip ke Penang

Last weekend, aku ada urusan di pulau pinang, ..so aku dan suami buat keputusan untuk pergi juga ke sana, sebab dah arrange awal.. my hubby tak berapa nak pergi coz kenangkan orang tua dia ada kat sini, dia rasa serba salah..tapi terpaksa juga pergi tak ada pillihan,

Pagi jumaat pukul 4.00 pagi, semua kena bangun, mandi dan dalam kul 5.00 pg kita orang gerak ke penang, nak kejar pukul 10 pagi..mesti sampai kat sana.alhamdulilah  selamat sampai di sana seperti yang dirancangkan, decided naik feri budak2 ni teringin nak naik feri, sampai penang  bereskan segala urusan..barulah kita orang cari hotel untuk bermalam, tak kan nak tidur rumah orang ..tak selesa ramai2..kenalah cari hotel juga..tambahan ada izzmi..susah juga kalau tidur rumah sedara mara.

Kita orang bermalam di Hotel Copthorne Orchid Penang, betul2 mengadap laut, kira oklah..dengan kami  yang berenam ni.., rehat di hotel, malam tue juga kita orang pergi pusing kat town, singgah makan di padang kota, best makan kat sini, my hubby makan pasembor, aku makan mee udang, kimie makan laksa, my doters nasi paprik (macam tak ada menu lain) izzmi makan sate..then aku tapau kerang bakar bawak balik untuk makan kat bilik, tak lupa juga kacang rebus..lepas geram ni makan betul2…lepas tue gemuk..tak henggat..he..he..

Oklah kat bawah ni gambar2 di penang, nantilah kalau aku rajin aku sambung story lagi..

 

Izzmi dengan abang hakimi

Izzmi dengan abang hakimi

 

Izzmi bersama kakak2nya atas feri

Izzmi bersama kakak2nya atas feri

Anak2 aku bermandi manda di kolam

Anak2 aku bermandi manda di kolam

Izzmi kat pagar majlis perbandaran Pulau pinang

Izzmi kat pagar majlis perbandaran Pulau pinang

 

Berlatar belakang bangunan MPPP

Berlatar belakang bangunan MPPP

Advertisements

3 thoughts on “Trip ke Penang

  1. hezuin says:

    jauh berjalan,bolehlaa menenangkan fikiran sebelum berserabut bila buka sekolah nanti…

  2. tie says:

    Dapat juga akak g penang ye… mesti suka budak2 tu kan.

  3. mamaizzmi says:

    win, ni pun dah berserabut ingat nak sekolah…belum pun buka sekolah lagi.

    Tie,
    plan nak gi langkawi tapi tak jadilah kenangkan orang tua yang uzur ada kat sini

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s